Kultainen Nuija

Kultainen Nuija on huomionosoitus ja tunnustus hyvästä hallitustyöstä.

Hallituspartnerit ry alueellisine sisarjärjestöineen ja yhteistyökumppaneineen jakaa vuosittain huomionosoituksena hyvästä hallitustyöstä Kultaisen Nuijan. Palkinto jaetaan pk-yritykselle, joka on menestynyt avautumalla riippumattomille, ulkopuolisille hallitusjäsenille ja toteuttamalla hyvää hallitustyötä. Huomionosoitus voidaan antaa myös henkilölle esimerkiksi erityisen ansiokkaasta tutkimustyöstä hallitustyön piirissä.

Huomionosoitus myönnetään hakemuksesta ja Hallituspartneriyhdistysten ja näiden yhteistyökumppaneiden, kauppakamareiden, Perheyritysten Liiton ja muiden hallitusammattilaisjärjestöjen ehdotuksesta. Hakemukseen tai suositukseen tulee aina liittää perustelut hallitustyön merkityksestä.

Huomionososoituksen saajan valitsee palkintolautakunta, johon Hallituspartnerit kutsuu yrityselämän ja pk-yritysten hallitustyön ansioituneita asiantuntijoita. Palkintolautakunnalle esitykset valmistelee Hallituspartnereiden sihteeristö.

Harkittaessa huomionosoituksen saajaa käytetään kriteeristöä, jossa yrityksen avautuminen ja hallitustyön tuloksellisuus ovat keskeisesti tunnistettavissa esimerkiksi hyvän kasvun, onnistuneen strategian, uudistumisen ja kansainvälistymisen aikaansaajaksi. Uusi onnistunut omistajastrategia, jota hallitus toiminnallaan on edesauttanut, voi myös olla merkittävä valintakriteeri.

Palkinto jaetaan vuosittain keväällä järjestettävässä tilaisuudessa. Hallituspartnereiden kumppanina palkitsemisprosessissa toimii Kauppalehti, jonka myötä palkinto saa myös ansaitsemaansa julkisuutta. Palkinto on jaettu nyt kuusi kertaa. Ensimmäisen kerran se myönnettiin vuonna 2011 SE Mäkinen Logistics Oy:lle Vantaalta, vuonna 2012 Lappset Group Oy:lle Rovaniemeltä, vuonna 2013 Robit Rocktools Oy:lle Lempäälästä, vuonna 2014 Serres Oy:lle Kauhajoelta, vuonna 2015 Pohjola Rakennus Oy:lle Tampereelta, viime vuonna Gofore Oy:lle Tampereelta ja tänä vuonna HappyOrNot Oy:lle  Tampereelta.

Palkintolautakunta antoi myös kahdelle muulle loppukarsintaan selvinneelle yritykselle hyvästä hallitustyöstä kunnianmaininnan. Sen saivat jyväskyläläinen sykeanalytiikan pioneeri Firstbeat Technologies Oy ja oululainen Proventia Group.

Tämänvuotinen Kultainen Nuija jaettiin 23.5.2017 Kauppalehden Kasvuyritys 2017-Helsingin tilaisuuden yhteydessä.

Palkintolautakunnan kokoonpano on vuonna 2017:

  • Matti Alahuhta          hallituksen pj. Outotec Oy  (palkintolautakunnan pj)
  • Sari Baldauf             hallituksen pj. Fortum Oyj
  • Anne Berner             liikenne- ja viestintäministeri, hallituksen pj. Oy Vallila Interior Ab
  • Timo Salli                  toimitusjohtaja Katsa Oy
  • Arno Ahosniemi        päätoimittaja Kauppalehti Oy

Palkinnon kustantaa Hallituspartnerit ry
 

 

 

 

 

Huomionosoitusta symboloi taiteilija Vesa Varrelan suunnittelema kiertävä taideteos, jossa kultainen nuija nousee yrityksen arjesta kuvaten hallituksen päätöksentekoa yrityksen tulevaisuuden hyväksi. Diplomi ja pienempi nuija jäävät yritykselle menestyksen symboleina.